Transparante Rabo

Banken worden in toenemende mate geacht zo transparant mogelijk te zijn.

Dat is natuurlijk overdrachtelijk bedoeld, maar de Rabobank Rijn en Veenstromen uit Woerden heeft daar ook letterlijk gestalte aan gegeven door een bestaand kantoorpand zeer grondig te laten verbouwen.

Architectenbureau Ben Kraan uit Bodegraven ontwierp een nieuw (hoofd)kantoor voor de bank waarvan de begane grond compleet in glas, staal en hout is uitgevoerd. Het resultaat is een krachtig signaal: zakelijk, transparant, esthetisch, minimalistisch.

Juist door de strakke zakelijkheid  krijgt de menselijke aanwezigheid meer nadruk en dat zal precies de bedoeling van de bank en de architect zijn geweest. Het kantoorpand is gelegen aan de ‘Middellandse Zee’, op een steenworp afstand van de snelweg A 12.

De Glassworkers hebben er tientallen strekkende meters glaswand en deuren in geplaatst.

Terug naar het overzicht