Exclusieve glas deuren

Steeds meer mensen kiezen voor het creƫren van open ruimten met veel licht. Exclusieve glasdeuren helpen daarbij: ze geven licht en ruimte. Het zijn pure eyecatchers, sfeerbepalend en strak in design.

Exclusieve glasdeuren

De mogelijkheden van onze exclusieve glasdeuren zijn erg divers:

  • Glazen binnendeur
  • Glazen schuifdeur
  • Pendeldeur van glas

Glazen binnendeur

Een glazen binnendeur is over het algemeen een zogenaamde stompe deur. Dat wil zeggen dat de deur in zijn geheel binnen het kozijn valt. Dit in tegenstelling tot een opdekdeur, waarbij de uitstekende rand van de deur tegen het kozijn sluit. Een glazen deur kan wat het beslag betreft zowel een opdekdeur als een stompe deur van hout vervangen. In werking is de glazen deur echter altijd een stompe deur.

Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur wordt vaak gepland bij nieuwbouw of verbouw. Dit omdat het geleidingsmechanisme van een schuifdeur volledig is afgestemd op de glazen uitvoering. Het is dus niet mogelijk een houten paneel te vervangen door een glazen, omdat het schuifmechanisme niet overeenkomt.

Pendeldeur van glas

Een pendeldeur is een deur die zowel naar binnen als naar buiten opengaat. In een douche is dit een veelvoorkomend voorbeeld. Uiteraard kan een pendeldeur van glas ook in een interieur worden geplaatst. Het beslag van deze types is verschillend, want in een interieur wordt de deur intensiever gebruikt dan in een douche.

Glazen douchedeur

Een douchedeur van glas is veelgebruikt in de badkamer. Ze zijn mooi, makkelijk schoon te maken en geven ruimte aan de kleine ruimte die een badkamer toch vaak is. Een glazen douchedeur is gemaakt van gehard glas. Dit is een veiligheidsglas, dat noodzakelijk is in een badkamer. Naast een glazen douchedeur kunt u ook kiezen voor een glazen douchewand. Dit is een glasplaat die wordt gebruikt om te voorkomen dat er water de badkamer in sproeit. Een douchewand van glas staat normaal gesproken in contact met 1 wand.

Exclusieve glasdeuren van Glassworkers

Heeft u een kleine ruimte of een ruimte met weinig lichtinval? Exclusieve glasdeuren bieden dan de oplossing. Het geeft meer openheid en licht. Ze kunnen in vele soorten glas worden uitgevoerd: helder, mat, sierglas of met een figuur of motief. Wilt u eens wat voorbeelden zien van glazen deuren die wij al hebben gerealiseerd? Bekijk dan onze selectie glasdeuren of neem contact met ons op voor meer informatie.