Glassworks Helmond

Glassworks heeft meteen vanaf de start in 2000 naam gemaakt als producent van artistieke, eigenzinnig en opvallende deuren, meubels en andere projecten van glas. Met soms unieke bewerkingsmethoden werd doodgewoon vlakglas tot opvallende objecten getransformeerd.

De meerwaarde van het vakmanschap en de artisticiteit van Glassworks werden tot ver over de grenzen bekend onder de liefhebbers van glas, architecten en ontwerpers. Deuren, trappen, balkons, plafonds en wanden met een eigen signatuur, recepties, meubels, kasten, badkamers: onder onze handen ontstond steeds iets moois.

Door een complexe samenloop van omstandigheden, uitval van werk, faillissementen van opdrachtgevers is Glassworks in 2013, net zoals zoveel andere bedrijven, uiteindelijk het slachtoffer geworden van de crisis.

Even heeft het erop geleken alsof er voor altijd afscheid moest worden genomen van artistiek vakmanschap op hoog niveau, maar gelukkig is die dreiging afgewend.

Glassworks is in afgeslankte vorm opnieuw gestart, nu als Glassworkers Unlimited. Een naam die de lading nog beter dekt dan ooit tevoren.

De jonge traditie van creatief glasvakmanschap in zijn puurste vorm is daarmee veilig gesteld.