(Zwart)stalen glasdeuren

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

(Zwart)stalen glasdeuren

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

(Zwart)stalen glasdeuren

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

(Zwart)stalen glasdeuren

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

(Zwart)stalen glasdeuren

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Hardglazen deuren zijn al vanaf de oprichting een echte specialiteit van de Glassworkers.

Glasdeuren met zwartstalen profiel (industrielook) zijn al een tijd populair en niet meer weg te denken uit menig eigentijd interieur: glasdeuren met zwartstalen profielen. Deze deuren zijn decennialang een vertrouwd verschijnsel geweest in werkplaatsen en magazijnen en ook als winkeldeur veel toegepast. De hedendaagse interieurvariant is echter een stuk eleganter dan de stoere deuren van toen.

De trend begon met deuren die met een hopprofiel werden uitgevoerd.

Een Hopprofiel
Het hopprofiel. Een rechthoekig of vierkant kokerprofiel voorzien van een lip waartegen het glas wordt vastgekit.
Deze glasinsluiting werd al spoedig opgevolgd door een fraaier profiel, nog steeds veetoegepast. Het Kokerprofiel
Deze dunne stalen kokerprofielen met korte lip, perfect gelijk aan weerszijden. Mooier, esthetischer, subtieler dan het hopprofiel.
De eigen, unieker Glassworkers variant gaat nog een stap verder. Het is een dun kokerprofiel zonder lippen. Minimalistisch, strak.
Zeer Dun Profiel
Alleen bij de Glassworkers: deuren met dunne stalen kokerprofielen zonder lip, perfect gelijk aan weerszijden. Maar ook minimalistischer en dus mooier, esthetischer, subtieler. Deze profielen kunnen natuurlijk ook worden toegepast in glazen wanden en puien.
Projecten Img01

Speciaal draaimechaniek.

Voor de meeste glazen taatsdeuren moeten in vloer en plafond grote gaten worden geboord om het draaimechaniek te huisvesten. Het alternatief is een eenzijdig draaiende deur die op de ouderwetse manier met scharnieren aan de wand of een kozijn is bevestigd.
De Glassworkers hebben een eigen innovatief systeem ontwikkeld voor taatsdeuren. Het mechaniek daarvan is onzichtbaar verborgen in de koker. Het kan zelfs in een kokerframe van minimale afmetingen: 6 x 4 cm! Geen verzonken constructies in vloer of plafond nodig, de deur kan met een paar schroefjes aan vloer en plafond worden bevestigd
Minimalistisch, geraffineerd en elegant. Betere ‘looks’ en ingenieuzere constructie dan die van de deuren uit de vorige eeuw, maar ook in vergelijking met alle andere methoden en technieken van nu om staal-glasdeuren te maken, is de Glassworkers methode superieur in zowel techniek als in uiterlijk.

Behalve taatsdeuren maakt en installeert Glassworkers ook schuifdeuren van glas.
Ruimtebesparend! Naar wens te voorzien van onopvallend hang- en sluitwerk, zowel aan boven en/of aan onderzijde, of juist van opvallend beslag. In het laatste geval wordt het hangmechaniek uitgevoerd in rvs en kunnen grote wielen worden gemonteerd van hetzelfde materiaal.

Projecten Img002
Behalve taatsdeuren maakt en installeert Glassworkers ook schuifdeuren van glas. Ruimtebesparend!