Houtskeletbouw en glas

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Houtskeletbouw en glas

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Houtskeletbouw en glas

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

De Glassworkers werken graag en veel samen met houtskeletbouwers.

Houtskeletbouw en glas

De Glassworkers werken graag en veel samen met houtskeletbouwers. Niet alleen vanwege het visuele aspect, al moet worden toegegeven dat de combinatie hout-glas vaak van een grote natuurlijke schoonheid is. Vliesgevels, gecombineerd met een houtskelet zijn daarvan een goed voorbeeld: de koele doorzichtigheid van glas, gecombineerd met het warme uiterlijk van hout levert in veel gevallen een prachtig resultaat op.

Minstens net zo belangrijk is het bijna oneindige scala aan constructieve mogelijkheden van de combinatie hout en glas. Zeker gecombineerd met de bevestigingstechnieken van Stabalux, waar we ruime ervaring mee hebben is de vrijheid van de ontwerper ongekend.

Houtskeletplafond
Vliesgevelmontage
Architecten die met houtskeletbouw en glas ontwerpen hebben meer creatieve en constructieve mogelijkheden en dat vertaalt zich regelrecht naar bijzondere resultaten.
Kantoren en woningen worden sneller gebouwd met houtskeletbouw en wat betreft de visuele aspecten: bekijk de foto’s! Houtskeletbouw is vaak onderscheidend. De combinatie houtskelet en vliesgevel levert ook nog eens een grote gewichtsbesparing op. De vliesgevel kan tevens worden gebruikt om energie op te wekken door pv-panelen te monteren. Met een licht, mooi en energiezuinig gebouw als resultaat. In milieutechnisch opzicht is houtskeletbouw met glas gecombineerd sterk in het voordeel t.o.v. de traditionele bouw met veel gebruik van beton. De CO2-uitstoot is veel lager (hout slaat CO2 op) en de complete footprint is veel gunstiger.

Voeg daarbij de kortere bouwtijd omdat veel componenten in de fabriek kunnen voorbereid, soms lagere kosten en altijd, in alle gevallen een efficiënt proces met een mooi eindresultaat.

Houtskeletbouw wordt tegenwoordig zelfs toegepast in de hoogbouw.