Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Nu onderhanden

Glassworkers Unlimited, meesters in de glastechniek

Projecten in aanbouw, planning of voorbereiding voor 2022

Nu onderhanden

Woon/werkvilla Klarenbeek
In de omgeving van Apeldoorn (Klarenbeek) verzorgen we op de grens van 2021 en 2022 de glazen puien en andere bouwelementen van glas van een zeer omvangrijke woon-werkvilla met een opvallende architectuur. Grote glasoppervlakken en uitkragende daken bepalen het aanzien van dit bijzondere pand. De opdrachtgever is een ICT-consultant.
Nu Onderhanden 006
Nu Onderhanden 002
Bedrijfspand Vianen
Begin 2022 is het bedrijfspand van steigerverhuurder Klop Vianen nog steeds niet opgeleverd. Het is dan ook een bijzonder project met heel veel zorgvuldig uitgedachte detaillering die grote precisie vergt in de uitvoering, van alle partijen. Glas en hout zijn de dominante bouwmaterialen waaruit dit iconische bedrijfspand wordt opgetrokken, zowel in het exterieur als in het interieur.
Wanden, daken, trappen en vloeren van glas, engineering, levering en plaatsing door de Glassworkers. Een uitdagend project dat een beroep doet op alle aspecten van ons vakmanschap.

Pet’s Place/verspreid over Nederland
In 2020 begonnen de Glassworkers met de realisring van shop-in-shop honden trimsalons in Pet’s Stores dierenwinkels in verschillende plaatsen van ons land. De nieuwe formule slaat zodanig aan, dat we ook in 2022 een aantal nieuwe kapsalons voor viervoeters in bestaande dierenwinkels gaan bouwen. Voorlopige schatting: 15 vestigingen.
We hebben met deze shop-in-shopformule inmiddels zoveel ervaring dat de glasconstructies in no time en met minimale overlast voor de winkels worden neergezet.

Logistiek 6
Nu Onderhanden 001

Bakkerij en woning Almere
In Almere wordt naar een ontwerp van architect Oebele Hoekstra een bedrijfsgebouw, een bakkerij-lunchroom en een bijbehorende ‘dienst’woning gebouwd. Beide worden opgetrokken als houtskelet, gecombineerd met vliesgevels (Stabalux). Met name de hellinghoek van het deels glazen dak van de bakkerij is een bijzonder detail.
Ook bijzonder: het geheel is geen commercieel, maar een zorginitiatief. De bakkerij en lunchroom zijn opgericht om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt emplooi te bieden. Een mooi, klein project dat met veel aandacht is ontworpen en gebouwd.
De bakkerij is eind 2021 opgeleverd, de woning volgt medio 2022.

Stadswinkel Tilburg
Aan het Koningsplein in Tilburg wordt een kantoorpand waarin voorheen Stadskantoor 2 en de bibliotheek waren gehuisvest, omgetoverd tot een nieuwe ‘stadswinkel’; een centrum waarin tal van contacten tussen overheid, burgers en bedrijfsleven zullen worden geconcentreerd. Voordat het zover is moet het pand eerst een grondige verbouwing ondergaan door het gespecialiseerde bouwbedrijf Binx uit Groenlo.
Het vernieuwde pand wordt met veel aandacht voor duurzaamheid gerealiseerd. In dat verband hoeft het geen verbazing dat de glaspuien van de 1e en de 3e etage die door ons worden geplaatst van extra isolerend triple glas worden vervaardigd.
Medio 203 wordt het project opgeleverd.

Nu Onderhanden 003
Nu Onderhanden 007

Stadsvilla Den Bosch
In het historische centrum van Den Bosch, direct gelegen aan de Binnendieze heeft architect Thomas Kemme een heel bijzondere stadsvilla ontworpen met veel bijzondere detailleringen; handgevormde stenen! Een mooi voorbeeld van waar zorgvuldig bouwvakmanschap toe in staat is.
De Glassworkers verzorgden het glas van ramen, deuren, balustrades en een stalen binnendeur van dit uitzonderlijke huis.
Dit project werd in 2021 opgeleverd.

Parkpaviljoen Helmond
In het Brabantse Helmond wordt in het plaatselijke Geukerspark een paviljoen gebouwd naar een ontwerp van de architecten Grosveld, Bekkers van de Velde uit Breda. Het is een bijzonder concept met (deels licht gebogen) glaswanden van ongeveer 20 meter lang, zowel boven als beneden verlijmd tegen een zeer minimalistische hoeklijn van roestvrij staal. Verticale stijlen ontbreken, de glazen panelen worden met dow-corning kit aan elkaar bevestigd.
Aan de kopse kanten van het pand komen de gesloten delen van het gebouw, maar daartussen wordt het volledig transparant, zodat bezoekers van het park dwars door het restaurant heen kunnen kijken dat in het paviljoen wordt gevestigd. Dat restaurant (van de keten De Beren) zal plaats gaan bieden aan ± 150 bezoekers. Het gebouw wordt zowel duurzaam als energiezuinig of energieneutraal. De bovengrondse constructie is van hout en glas natuurlijk…
Een bijzonder concept dat door aannemer Van den Heuvel uit Helmond wordt gerealiseerd en dat medio 2023 gereed moet zijn.
De Weef

Update mei ’22
Plaatsing van de grote glaspanelen voor het parkpaviljoen. In dit geval betreft het structureel verlijmd glas dat zonder sponning tegen een Rvs hoeklijn bevestigd. De panelen worden tegen het hoeklijn en onderling met dow-corning lijm verbonden. Door de uitkragende daklijst van gelijke hoogte als de glaspanelen is het precair karwei dat ook nog onderbroken moest worden wegens harde windstoten.
Toch weer tot een goed einde gebracht!

Nu Onderhanden 014
Nu Onderhanden 013
Drukkerij Middelburg
In voorbereiding: de verbouwing van de legendarische boekhandel en brasserie De Drukkerij in het middeleeuwse centrum van de Zeeuwse stad Middelburg.
Later dit jaar daarover meer nieuws.
Nu Onderhanden 005

A.Vogel, ’t Harde
A.Vogel is een begrip in de wereld van de vitaminepreparaten en de natuurgeneesmiddelen. De productietuin van het bedrijf is gelegen in een natuurgebied nabij ’t Harde. Tienduizenden bezoekers komen jaarlijks hier met eigen ogen zien waar en hoe de geneeskrachtige planten groeien en bloeien.
Om al dat verkeer in goede banen te leiden heeft het bedrijf architect Jan Hofman gevraagd een gebouw te ontwerpen dat dienst gaat doen als ontvangstruimte en uitgang. Daarnaast is de nieuwbouw straks de thuishaven van de hoveniers die de tuinen onderhouden. Voor hen wordt een ondergrondse kantine en sanitaire ruimte gerealiseerd.
Het nieuwe pand wordt een houtskeletgebouw met heel veel glas, dat echter deels aan het zicht wordt onttrokken door een groot aantal houten lamellen. Die laatste, een echte trend in de huidige architectuur, zorgen ervoor dat de zontoetreding beheersbaar is. Helemaal in overeenstemming met de natuurlijke intenties van het bedrijf wordt het dak voorzien van zonnepanelen en sedum (dat laatste zorgt voor een goede isolatie), terwijl de verwarming wordt verzorgd door een warmtepomp die energie onttrekt aan de aarde.
Het wordt een uitnodigend gebouw met een natuurlijke uitstraling. De glaspanelen worden met vliesgeveltechniek gemonteerd, zodat de grote glasoppervlakken een aaneengesloten front kunnen vormen.
De nieuwbouw staat gepland voor eind ’22 en de oplevering in de zomer van 2023. De aannemer is Salverda Bouw.

De levering en plaatsing van het glas van de vliesgevel.

Nu Onderhanden 009
Nu Onderhanden 0124

Project Tilburg

Project Tilburg Video
Ingespeeld team in actie.

Klik hier voor de video.

De Glassworkers beschikken over veel ervaring, mede gebaseerd op een lange voorgeschiedenis in een ander verband. Zie historie.