Tuinglas

Glas is een natuurlijk materiaal dat praktisch ongevoelig is voor regen, wind en koude. Het is daarom zo verwonderlijk dat het nog niet op grote schaal in tuinen wordt toegepast, behalve dan als terrasafscheiding of windscherm. Dat is jammer, een gemiste kans.

Glas is er namelijk in tal van verschijningsvormen en er zijn er verschillende die een opvallende bijdrage kunnen leveren aan de look and feel van uw tuin.

Denk aan dat verband aan grove brokken glas die worden toegepast als grind.

Met glasgrind kan een bijvoorbeeld een unieke beekbedding worden aangelegd.

Water en glas is sowieso een goede combinatie!

Het glazen grind (dat van alle scherpe hoekjes is ontdaan) kan ook worden toegepast als decoratieve bodemverharding, in plaats van het conventionele steenslag of grind.

Met spiegels, al dan niet kunstmatig verouderd, kunnen we uw tuin vergroten en verrassende inkijkjes realiseren. Met glas kan ook een prachtige vlonder worden gemaakt waarop het goed lopen, zitten en feesten is. Vooral boven water is dat een feest om naar te kijken: zie het waterleven onder uw voeten…

Over water gesproken: een vijver met zijwaartse inkijk, dat kan alleen met glas.

Met glas kan zoveel meer…. Ook in de tuin. Onze voorouders bouwden met hun beperkte technische mogelijkheden prachtige glazen oranjerieën in tuinen en parken. Tegenwoordig kan er technisch gezien veel meer, maar wordt glas juist minder in de groene omgeving toegepast. Een gemiste kans vinden wij. Neemt u de handschoen op? Wij maken van uw tuin graag een persoonlijk, volstrekt eigen paradijs. Met glas.

Heeft u een vast omlijnd idee voor een glastoepassing in een tuin? Mail ons wat het plan is en wij denken met u mee of geven een vrijblijvende prijsindicatie.

Doe het nu, des te eerder weet u wat mogelijk is (en wat het kost, ook niet onbelangrijk) natuurlijk.

Aanvraag voor nadere (prijs)informatie of inspiratie. Vrijblijvend, gratis.

U overweegt in glas te laten uitvoeren:

(omschrijven s.v.p. de aard van het werk, eventuele afmetingen en/of noodzakelijke bewerkingen)*. De ruimte hieronder groeit mee met uw tekst, u krijgt alle gelegenheid zo volledig mogelijk te zijn.

Uw naam (verplicht)

Adres

Postcode/plaatsnaam

Telefoonnummer

E-mailadres (verplicht)

*Heeft u foto’s, tekeningen of schetsen die duidelijk maken wat uw wensen zijn, stuurt u die dan mee?

Bestand 1

Bestand 2

Opmerkingen

Ga terug naar de home pagina »