Met vliesgeveltechniek kunnen praktisch compleet glazen wanden worden geconstrueerd, verticale of desgewenst ook onder een hoek.
Vliesgevels
Met vliesgeveltechniek kunnen praktisch compleet glazen wanden worden geconstrueerd, verticale of desgewenst ook onder een hoek. Het principe van de vliesgevel is al oud, het dateert van de 19e eeuw toen het werd ontwikkeld om daglicht dieper in gebouwen toe te laten dringen. Dat is nog steeds een voordeel dat hout snijdt.
Met name de architecten die de bouwkundige stroming Bauhaus groot maakten, begin 20e eeuw, pakten breed uit met de vliesgeveltechniek. Zij ontwierpen gebouwen die nog steeds tot de verbeelding spreken. Mooi voorbeeld uit de Nederlandse praktijk: de Van Nelle frabriek ook nog steeds een icoon van het zakelijk bouwen.


De huidige trend in de vliesgevelbouw is vaak een combinatie van hout, glas en verfijnde bevestigingstechnieken. Hiermee worden gebouwen gerealiseerd die misschien ook aanspraak kunnen maken later legendarisch te worden.
De Glassworkers werken graag mee aan de realisatie van vliesgevels op basis van houten achter constructies. We zijn ervaren in het monteren van glas met montagesystemen zoals dat van Stabalux, onder andere.
Hout en glas, twee natuurlijke materialen die samen uitzonderlijk goed blijken te matchen.
Deze werkzaamheden kunnen alleen worden uitgevoerd onder gunstige weersomstandigheden (geen harde wind).

