Nieuw/exclusief Glassworkers procedé: Zwartstalen draaideuren met grote glasvlakken

Terug van weggeweest, zwartstalen draaideuren met glas. Maar hoe anders, hoe veel geraffineerder dan de deuren van toen die in winkels en kantoren dienst deden.Nu is het: hoe fragieler hoe mooier. Juist daarin excelleren de Glassworkers.

Maar eerst een terugblik:

toen_een_stalen_hoekprofiel

Toen: Een stalen hoekprofiel, glas in de hoek en stopverf om het vast te zetten. Primitief en niet gelijk aan weerszijden.

Nu populair:

kokerprofiel

het hopprofiel. Een rechthoekig of vierkant kokerprofiel voorzien van een lip waartegen het glas wordt vastgekit. Eleganter dan stopverf en moderner, ook grotere glasvlakken mogelijk.

Glassworkers exclusieve specialiteit:

kokerprofiel_glas_midden

dunne stalen kokerprofielen zonder lip, perfect gelijk aan weerszijden. Mooier, esthetischer, subtieler. Onze taatsdeuren (dat is de vakterm) kunnen worden afgewerkt met handgrepen naar wens. In metaal of ander materiaal.
Het veiligheidsglas kan blank geleverd of prachtig gestraald, gescreend, beschilderd of anderszins bewerkt.

Draaimechaniek: voor de meeste hopprofiel- en andere conventionele deuren moeten in vloer en plafond grote gaten worden geboord om het draaimechaniek te huisvesten of nog eenzijdig draaiend op de ouderwetse manier van scharnieren aan de wand.

De Glassworkers hebben een eigen innovatief systeem dat onzichtbaar verborgen wordt in de koker. Zelfs in een kokerframe van 6 x 4 cm! Geen verzonken constructies in vloer of plafond, de deur kan met een paar schroefjes aan vloer en plafond worden bevestigd.

Minimalistisch, geraffineerd en elegant. Betere ‘looks’ en ingenieuzere constructie dan de deuren uit de vorige eeuw. Vraag vandaag nog een offerte aan, voor een of meer deuren of wanden met hetzelfde uiterlijk.

Kijk voor toepassingen:
Showroom in Houten
Whyn by Albert

 

Uw naam (verplicht)

Adres

Postcode/plaatsnaam

Telefoonnummer

E-mailadres (verplicht)

*Heeft u foto’s, tekeningen of schetsen die duidelijk maken wat uw wensen zijn, stuurt u die dan mee?

Bestand 1

Bestand 2

Opmerkingen

Ze lijken terug te zijn van weggeweest: elegante draaideuren van zwart staal met grote glasvlakken er in. Maar wat is het verschil tussen toen en nu bij nader inzien groot! Sterker nog: het verschil tussen de Glassworkers variant en die van andere aanbieders is ook groot. De Glassworkers geven aan dit concept een heel eigen draai. Esthetischer, eleganter.

De constructie van vroeger: het glas wordt met stopverf in een stalen u-profiel geplaatst. Het zwarte staal omvat het glas, de deur is aan weerszijden identiek, maar de gleuf in het profiel waar het glas in wordt geklemd en de aanwezigheid van stopverf doet afbreuk aan het effect.Huidige methode om deze deuren voordelig te realiseren: er wordt gebruik gemaakt van kokerprofielen met een lip eraan. Die lip houdt het glas op zijn plek, maar het is duidelijk dat deur of raamkozijn (daarvoor geldt hetzelfde) een ander aanzien krijgt. De lip is aan een van de zijden bevestigd, maar aan weerszijden zichtbaar. Dun is anders, maar het eindresultaat is beter dan het model uit de jaren ’20.

Vakterm voor deze oplossing: hopprofiel. Het is de moderne variant van het oude concept.Het kan tegenwoordig echter ook (veel) mooier: de Glassworkers maken gebruik van dunne of minder dunne zwart- of blankstalen gesloten kokerprofielen. Ieder kozijn of deur is daarom aan weerszijden volledig gelijk. Mooier, exclusiever, eleganter, verfijnder. Minimalistisch met een eigen karakter!

Onze prachtige taatsdeuren (dat is de vakterm voor deze draaideuren) kunnen worden afgewerkt met handgrepen in dezelfde minimalistische stijl, of juist contrasterend in koper, glas, hout of wat u maar wilt.

De glasoppervlakken kunnen we onbewerkt laten, maar door stralen, graveren, screenen, beschilderen, al dan niet in kleur(en) kunnen we uw deuren en ramen een persoonlijke finishing touch geven.

Draaimechaniek
Een draaideur draait, naar beide kanten. Meestal wordt daarvoor een veermechaniek in de vloer ingebouwd en/of in het plafond.

De Glassworkers beschikken over een techniek om zelfs in een profiel van 6 x 4 cm een uiterst compact mechaniek in te bouwen. Compleet onzichtbaar weggewerkt. Geen grote gaten in plafond en/of vloer, een paar pluggen met een schroef volstaan!

Elegant, slank, zonder zichtbare mechanieken of andere storende elementen. Perfect symmetrisch aan weerszijden en ondanks al die voordelen toch nog verrassend betaalbaar. (Hoewel natuurlijk niet voor de prijs van een hopprofiel te verwezenlijken.)

Overigens kijken we niet neer op het hopprofiel. Sterker nog, dat kunnen we ook voor u realiseren, al worden we (uiteraard (veel) enthousiaster van de eigen Glassworkers oplossingen.

Glassworkers: als het mooier moet of mag zijn. Zwartstalen draaideuren en scheidingswanden met meer allure en superieure elegantie en techniek.